7 причин для зміни вікон у квартирі

Тріщина у склі або застарілі рами – очевидні, але далеко не єдині приводи змінити ваші вікна. Назвемо основні причини оновлення вікон. Може, з однією з них ви вже зіткнулися? Навіть найнадійніші і найдорожчі віконні та дверні конструкції можуть виходити з ладу раніше, ніж належить. Погіршити їх властивості та скоротити термін служби може маса факторів: неправильний догляд, аварійні випадки, зовнішні пошкодження… Ось ще кілька причин, щоб оновити вікна.

1. Механічні ушкодження

При серйозних пошкодженнях на склі або профілі у вигляді помітних тріщин, відколів, дірок, щілин вікна необхідно змінити. Якщо цього вчасно не зробити, наслідки можуть бути вкрай неприємними: наприклад, потрапляння холодного повітря та вологи до приміщення. Незначні ушкодження піддаються ремонту. Уточнити питання та вибрати оптимальне рішення можна, звернувшись за порадою до компанії-виробника ваших вікон.

2. Втрата функціональності

Коли стулки вікна важко відкриваються або закриваються, не фіксуються при режимі провітрювання, скриплять або хитаються – це привід звернутися до фахівця за регулюванням, яке потрібно періодично робити. Часто таке відбувається через порушення правил експлуатації профілів та фурнітури, при невчасному нанесенні на них мастильного матеріалу або через низьку його якість.

3. Негерметичність

Збільшення витрат на опалення – причина перевірити вікна на герметичність. Якщо вікна вже не утримують тепло у вашому будинку, причиною може бути необхідність регулювання. Більшість із них можна усунути за допомогою нескладного ремонту. Але якщо причина у виробничому шлюбі, то таких профілів краще позбутися і запросити у виробника (якщо не закінчилася гарантія) нові вироби.

4. Постійний конденсат

«Запітнілі» вікна – знайомі багатьом. Але одна справа, якщо вони пітніють при підвищеній вологості в кімнаті, наприклад, при сушінні білизни. І зовсім інше, коли вікна «плачуть» постійно без видимих причин. Одне з пояснень такому явищу – неякісні, дешеві склопакети чи помилки, допущені під час їх монтажу. Вирок тут суворий – змінити вікна.

5. Мутне скло

Іноді навіть після ретельного очищення скла спеціальними засобами на вікнах помітний каламутний наліт або хвилеподібні розлучення. Такий «декор» не обіцяє нічого доброго. Якщо ви не хочете втратити якісне денне освітлення, то краще замінити вікна.

6. Бажання заощадити

Тим, хто встановлював пластикові вікна ще наприкінці минулого століття, корисно познайомитись із новими пропозиціями на ринку. Завдяки покращеним енергозберігаючим, звукоізоляційним та захисним властивостям сучасні вікна можуть набагато більше за своїх попередників. Наприклад, сьогодні з конструкціями ПВХ цілком можна знизити витрати на опалення до 30%.

7. Зміна дизайну

Якщо ви зважилися на кардинальну зміну інтер’єру в усьому будинку (наприклад, створити стиль лофт), то старі профілі стандартного дизайну вам не підійдуть. Кольорові рами, тонування, вітражні вставки, ф’юзинг, шпроси – тепер вікна можуть виглядати так, як ви забажаєте. Виробники готові здійснити найсміливіші дизайнерські проекти, використовуючи різні матеріали та декор.