Плюси та мінуси алюмінієвого скління

Алюмінієвий віконний профіль підходить для скління нежитлових приміщень: балконів, лоджій, веранд, альтанок, громадських та торгових будівель. Легкий та міцний матеріал захищає від вогкості та протягів усю квартиру, не лише приміщення балкону. Вироби служать десятиліттями: профіль стійок до корозії, міцний та надійний. Недоліками алюмінієвого скління лоджії можна вважати високу теплопровідність для рам з холодного металу без тепловставки, високу вартість для теплого металу з термоізолюючою вставкою, вимогливість до обробки.

Види алюмінієвого скління лоджії та балкона
Холодне алюмінієве скління
Холодне
Застосовують для захисту приміщення від вітру, опадів, пилу. Організують у невибагливих до теплоізоляції приміщеннях. Встановлюють у цехах, зимових садах, на складах, балконах.

Тепле алюмінієве скління
Тепле
Монтують у житлових кімнатах, на теплих лоджиях із алюмінію. Для захисту від холоду всередині профілю розміщують теплоізолюючу вкладку з поліуретану. Він надійно ізолює холод.

Рамне скління
Рамне
Монтується із профілю стандартної ширини. Привабливо виглядає. Просто встановлюється і тому коштує дешевше. Порівняно з безрамними такі вікна пропускають менше світла, але вони міцніші — можна засклювати великі майданчики лоджії.

Безрамне скління
Безрамне
Максимально збільшує природне освітлення приміщення. Створюється із профілю невеликої ширини. Шви непомітні з вулиці, що справляє враження єдиного скляного полотна. З таким склом красиво виглядають зимові сади, лоджії, обладнані для літнього дозвілля.

Орне алюмінієве скління
Орне
Найчастіше використовується на просторих балконах, еркерах, лоджіях. Розстібні стулки характерні для теплого профілю. Вони вимагають більше простору при відкриванні, дозволяють безпечно мити вікна усередині, зовні. Часто розстібні стулки комбінують з глухими – так можна заощадити на профільній системі, кріпленні. Іноді цього потрібна форма балконного приміщення.

Розсувне алюмінієве скління
Розсувне
Які плюси та мінуси у лоджії з розсувного алюмінію? Тут більш корисна площа, можна розмістити компактні меблі, сушарку для білизни. Стулки займають мінімум місця, заощаджують простір. На балконі з розсувного алюмінію скління з великим світловим отвором. Воно впускає у кімнату багато світла.